Αισιόδοξη η ΤΕΝ για την αγορά των tankers

Αισιόδοξη η ΤΕΝ για την αγορά των tankers

570
Αισιόδοξη η ΤΕΝ για την αγορά των tankers

Έσοδα ύψους $529,879 εκατ. το 2018 έναντι $529,182 εκατ. το 2017 κατέγραψε η Tsakos Energy Νavigation (TEN) του Ομίλου Τσάκου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, τα έσοδα της ΤΕΝ διαμορφώθηκαν στα $153,755 εκατ. όταν ένα χρόνο πριν είχαν διαμορφωθεί στα $134,517 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 14,3% κυρίως λόγω βελτιωμένης αγοράς στα tankers καθώς η ζήτηση για αργό αυξήθηκε και η προσφορά νέων δεξαμενόπλοιων επιβραδύνθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της ΤΕΝ αναφέρεται ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κατά το δ’ τρίμηνο του 2018 ανήλθαν στα $66,3 εκατ., αυξημένα κατά 25,3% με σχεδόν όλα τα πλοία της εταιρείας να «δημιουργούν» θετικά EBITDA. Να σημειωθεί επιπλέον ότι στις 30 Μαΐου 2019, η ΤΕΝ θα προχωρήσει στην διανομή μερίσματος ύψους $0,05/μετοχή για τους μετόχους της.

Aναφερόμενος στον οικονομικό απολογισμό της εταιρείας, ο κ. Σαρόγλου, COO της ΤΕΝ, σημείωσε ότι με την παγκόσμια κατανάλωση αργού πετρελαίου σε άνοδο, η οποία οδηγείται κυρίως από Κίνα και Ινδία, σε συνδυασμό με την κυρίαρχη θέση των ΗΠΑ ως εξαγωγέα πετρελαίου, οι ναύλοι στην αγορά των tankers αναμένεται να συνεχίσουν την ανοδική τους τάση έως το β’ τρίμηνο του 2019 και αργότερα. Τέλος ο κ. Σαρόγλου τόνισε ότι η υποχώρηση του βιβλίου παραγγελιών και οι αυξημένες διαλύσεις ελέω και των περιβαλλοντικών κανονισμών του ΙΜΟ, θα παράσχουν στήριξη στην αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.