1.000 μέρες επιτυχημένης πορείας για τη νέα διώρυγα του Παναμά

1.000 μέρες επιτυχημένης πορείας για τη νέα διώρυγα του Παναμά

109
1.000 μέρες επιτυχημένης πορείας για τη νέα διώρυγα του Παναμά

Στις 22 Μαρτίου 2019 η νέα διώρυγα του Παναμά συμπλήρωσε τις 1.000 ημέρες λειτουργίας της, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες για την πορεία της, λόγω των υψηλών επιπέδων παραγωγικότητας και αποδοτικότητάς της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, κ. Jorge L. Quijano.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της υπολογίζεται ότι πάνω από 5.700 πλοία, κατηγορίας Neopanamax, έχουν διέλθει από τη νέα διώρυγα του Παναμά, αντιπροσωπεύοντας το 51% του συνόλου των διερχόμενων πλοίων από την συγκεκριμένη διώρυγα.

Ακολουθούν τα πλοία μεταφοράς LPG και LNG, με ποσοστό 26,2% και 11,3%, αντίστοιχα, ενώ από την νέα διώρυγα του Παναμά διέρχεται ένας μικρότερος αριθμός πλοίων κατηγορίας bulk carriers, δεξαμενόπλοιων, vehicle carriers, καθώς και κρουαζιερόπλοιων.

Καθ’ όλη την περίοδο λειτουργίας της νέας διώρυγας του Παναμά η συνεχής βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της και η πραγματοποίηση επενδύσεων για την ανάπτυξη των υποδομών στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν συμβάλει στην αύξηση της συνολικής χωρητικότητας των πλοίων που διέρχονται από την διώρυγα.

Συγχρόνως οι νέες επενδύσεις συμβάλλουν, σύμφωνα με τον κ. Quijano, στην ενίσχυση της θέσης του Παναμά ως ένα σημαντικό κέντρο logistics των ΗΠΑ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.