Μόσχα: Στον «αέρα» η επέκταση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ

Μόσχα: Στον «αέρα» η επέκταση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ

71
Μόσχα: Στον «αέρα» η επέκταση της συμφωνίας με τον ΟΠΕΚ

Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την Μόσχα για την επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για τις περικοπές στην προσφορά πετρελαίου, αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters.
Στο πλαίσιο αυτό ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, ανέφερε στον Σαουδάραβα ομόλογό του, Khalid al-Falih, στην συνάντηση που είχαν νωρίτερα μέσα στο μήνα στο Μπακού, ότι η επέκταση της συμφωνίας δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Παράλληλα ο κ. Novak σημείωσε ότι μια τέτοια συζήτηση θα είχε νόημα να ξεκινήσει τον Μάιο ενώ πηγές από τους κόλπους του ΟΠΕΚ φέρεται να επισημαίνουν ότι μία πιθανή παράταση της συμφωνίας για ακόμη τρεις μήνες είναι πιθανό να αποφασιστεί στην συνεδρίαση των μελών τον Ιούνιο, ωστόσο τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία στιγμή.

Αναλυτές από την άλλη σημειώνουν ότι σε περίπτωση που η Μόσχα δεν δεχτεί κάτι τέτοιο, τότε είναι πιθανό η Σαουδική Αραβία (όντας το μέλος του ΟΠΕΚ με την μεγαλύτερη επιρροή) να δράσει ανεξάρτητα και να συνεχίσει τις περικοπές στην παραγωγή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι προς το παρόν οι περικοπές λειτουργούν ευεργετικά για τις τιμές πετρελαίου, οι οποίες το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά. Μένει να δούμε τι τελικά θα πράξει η Ρωσία από τον Μάιο και μετά.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.