Δύο μεγαθήρια κρουαζιερόπλοια για την Princess Cruises

Δύο μεγαθήρια κρουαζιερόπλοια για την Princess Cruises

255
Δύο μεγαθήρια κρουαζιερόπλοια για την Princess Cruises

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία με την Princess Cruises, θυγατρική του ομίλου Carnival Corporation, για τη ναυπήγηση δύο κρουαζιερόπλοιων τελευταίας γενιάς, χωρητικότητας 175.000 τόνων, έκαστο.

Τα δύο κρουαζιερόπλοια εκτιμάται ότι θα είναι τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα που έχουν ναυπηγηθεί έως σήμερα στην Ιταλία, ενώ η παράδοσή τους αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί το 2023 και το 2025, αντίστοιχα.

Τα νέα κρουαζιερόπλοια της Princess Cruises θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 4.300 επιβάτες, ενώ θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς θα διαθέτουν σύστημα κατανάλωσης διπλού καυσίμου, για να μπορούν να «καίνε» και LNG.

Ο πρόεδρος της Princess Cruises, Jan Swartz, τόνισε ότι ο στόλος της εταιρείας του επεκτείνεται με την προσθήκη δύο ακόμα κρουαζιερόπλοιων, επισφραγίζοντας η εν λόγω συμφωνία ην μακροχρόνια συνεργασία της εταιρείας κρουαζιέρας με τα ναυπηγεία Fincantieri.

Από τη μεριά του ο κ. Giuseppe Bono, CEO των Fincantieri, σχολίασε ότι η εν λόγω συμφωνία με την Princess Cruises αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της εμπιστοσύνης της αγοράς κρουαζιέρας στα ιταλικά ναυπηγεία, τα οποία δίνουν μεγάλη έμφαση, σύμφωνα με τον ίδιο, στην καινοτομία κατά τη ναυπήγηση των πλοίων.

Η αγορά κρουαζιέρας καταγράφει την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον μία ανοδική πορεία, καθώς ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός τουριστών επιλέγουν την κρουαζιέρα για τις διακοπές αναψυχής τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποτελέσματα της CLIA, από το 2004 έως και το 2014 ο αριθμός των επιβατών που επέλεξαν την κρουαζιέρα έχει ξεπεράσει κατά 20% εκείνους που επέλεξαν άλλους τύπους διακοπών, ενώ το 2019 εκτιμάται ότι ο αριθμός των επιβατών κρουαζιέρας θα αγγίξει τους 30 εκατ. σε παγκόσμιο επίπεδο.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.