Η Ιαπωνία επικυρώνει τη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ

  109
  Η Ιαπωνία επικυρώνει τη Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ

  Η Ιαπωνία επικύρωσε πρόσφατα τη Σύμβαση του Χονγκ Κογνκ του IMO, αποτελώντας την δέκατη χώρα που υποστηρίζει τις ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες κατά την ανακύκλωση των πλοίων.

  Η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ προβλέπει την τήρηση σωστού σχεδιασμού, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των πλοίων, αλλά και την λήψη των απαιτούμενων μέτρων προετοιμασίας για την ανακύκλωση ενός πλοίου, τα οποία θα διευκολύνουν την δημιουργία ασφαλών και φιλικών προς το περιβάλλον συνθηκών κατά τη διαδικασία ανακύκλωσης πλοίων χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων.

  Σύμφωνα με την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ τα πλοία που οδηγούνται προς ανακύκλωση υποχρεούνται να έχουν καταγράψει τα επικίνδυνα υλικά που μεταφέρουν, ενώ οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης από την πλευρά τους οφείλουν να παρέχουν ένα σχέδιο ανακύκλωσης για τα πλοία σύμφωνα με το οποίο θα προσδιορίζεται ο τρόπος που θα ανακυκλωθεί το κάθε πλοίο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

  Προς το παρόν οι χώρες που έχουν επικυρώσει την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ είναι το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, ο Παναμάς, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Σερβία και η Τουρκία, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 23,16% του παγκόσμιου τονάζ, ενώ η συνολική χωρητικότητα των πλοίων που έχουν στείλει προς ανακύκλωση τα τελευταία 10 χρόνια οι παραπάνω χώρες ανέρχεται σε 1.709.955 τόνους.

  Φωτό: Pixabay

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.