Η Teekay εισέρχεται στην Ship Recycling Transparency Initiative

Η Teekay εισέρχεται στην Ship Recycling Transparency Initiative

91
Η Teekay εισέρχεται στην Ship Recycling Transparency Initiative

Η αμερικανική Teekay, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, εισήλθε στην Ship Recycling Transparency Initiative (SRTI), αποτελώντας το όγδοο μέλος της από τον χώρο της ναυτιλίας.

Η SRTI αποτελεί μια πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο να προωθήσει, με την συμμετοχή εκπροσώπων της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας και όχι μόνο, διαφανείς και βιώσιμες διαδικασίες στον τομέα ανακύκλωσης των πλοίων.

Στην εν λόγω ανεξάρτητη πρωτοβουλία, η οποία μετράει 1 χρόνο ζωής, έχουν ήδη εισέλθει η A.P. Moller-Maersk, η China Navigation Company, η Wallenius Wilhelmsen, η Hapag- Lloyd, η Lloyd’s, η BMW Group, η Standard Chartered κ.ά.

Ο πρόεδρος και CEO της Teekay, κ. Kenneth Hvid, επεσήμανε ότι η εταιρεία του δεσμεύεται για να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας και της βιωσιμότητας στις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλοίων, ενώ προσέθεσε ότι η Teekay κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσης πλοίων πραγματοποιεί τακτικές επιθεωρήσεις και εκπαιδεύσεις στους εργάτες που συμμετέχουν στις ανακυκλώσεις.

Από τη μεριά του ο κ. Andrew Stephens, Executive Director της Sustainable Shipping Initiative, μέρος της οποίας είναι και η Ship Recycling Transparency Initiative, επεσήμανε ότι παρατηρείται ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές στον χώρο της ναυτιλίας και ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες δείχνουν μεγάλη υπευθυνότητα για τα πλοία τους σε όλον τον κύκλο ζωής τους- από την φάση ναυπήγησής τους έως και την αποσυναρμολόγηση των μερών τους κατά τη διάρκεια της ανακύκλωσής τους.

Φωτό: teekay.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.