Με αργούς ρυθμούς η εκκένωση του Viking Sky

    552
    Με αργούς ρυθμούς η εκκένωση του Viking Sky

    Συνεχίζεται, αν και με αργούς ρυθμούς, η εκκένωση του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο μετά από μηχανική βλάβη στις 23 Μαρτίου έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας.

    Προς το παρόν, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, υπολογίζεται ότι έχουν διασωθεί 440 άτομα από τους συνολικά 1.373 επιβαίνοντες.

    Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε συνολικά 915 επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αμερικανικής και βρετανικής υπηκοότητας, ενώ 17 από τους διασωθέντες που έχουν τραυματιστεί ελαφρά, έχουν μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

    Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν μόνο εναέρια σωστικά μέσα για την απομάκρυνση των επιβαινόντων από το πλοίο, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί. Άλλωστε οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες έθεσαν σε κίνδυνο εχθές και ένα δεύτερο πλοίο, φορτηγό, το M/V Hagland Captain, με εννεαμελές πλήρωμα, το υπέστη και εκείνο μηχανικό βλάβη και χρειάστηκε η άμεση εκκένωσή του.

    20892306
    Το M/V Hagland Captain

    Ωστόσο, συγκριτικά με εχθές, ο καιρός έχει βελτιωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Μαρτίου με την ένταση των ανέμων να έχει μειωθεί, ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένεται περαιτέρω βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

    Επίσης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το πρωί της 24ης Μαρτίου το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου μπόρεσε να θέσει σε λειτουργία τρεις από τις τέσσερις μηχανές του Viking Sky, ωστόσο απαραίτητη είναι και η συμβολή δύο ρυμουλκών τα οποία κατέφθασαν στην θαλάσσια περιοχή προκειμένου να μπορέσουν να βοηθήσουν στην ρυμούλκηση του πλοίο προς το λιμάνι του Μόλντε. Το κρουαζιερόπλοιο αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 80 χλμ. μακρυά από το νορβηγικό λιμάνι του Μόλντε, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.