Είσοδο στην αγορά κρουαζιέρας και για την Damen

Είσοδο στην αγορά κρουαζιέρας και για την Damen

199
Είσοδο στην αγορά κρουαζιέρας και για την Damen

Η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας έχει εισέλθει σε φάση ισχυρής ανάπτυξης, με τις επίσημες προβλέψεις της CLIA να κάνουν λόγο για 30 εκ. επιβάτες το 2019, αυξημένους κατά 6% σε σχέση με το 2018.

Η ισχυρή αυτή ανάπτυξη -και ιδίως στην αγορά της κρουαζιέρας εξερεύνησης- προκαλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον των εταιρειών που ήδη δραστηριοποιούνται στον χώρο, αλλά αποτελεί αιτία για την είσοδο στην αγορά και νέων παικτών, όπως ισχύει στην περίπτωση του Damen Shipyards Group, με την θυγατρική της Damen Cruise.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Damen Shipyards Group και της SeaDream Yacht Club, εταιρείας κρουαζιέρας με έδρα το Όσλο, η οποία θα αναλάβει την διαχείριση του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της Damen. Πρόκειται για ένα πολυτελές mega yacht 155 μέτρων, για πλόες σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, το νέο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της Damen -κατηγορίας ice class Polar Code 6- σχεδιάζεται να προσφέρει κρουαζιέρες σε Αρκτική και Ανταρκτική, καθώς και σε τροπικές θάλασσες σε όλο τον κόσμο.

To πολυτελές mega yacht θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου στη μονάδα της Damen στη Μαγκάλια, Ρουμανία. Η έναρξη κατασκευής του αναμένεται για τον προσεχή Οκτώβριο ενώ η παράδοσή του για τον Σεπτέμβριο του 2021.

Φωτό: damen.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.