Η Exxon Mobil ανταποκρίνεται θετικά στο επερχόμενο Sulphur Cap

Η Exxon Mobil ανταποκρίνεται θετικά στο επερχόμενο Sulphur Cap

201
Η Exxon Mobil ανταποκρίνεται θετικά στο επερχόμενο Sulphur Cap

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2019 θα είναι σε θέση να παρέχει στην αγορά καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, τα οποία θα ανταποκρίνονται στους επερχόμενους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ο κ. Luca Volta, Μarine Fuels Venture Manager της ExxonMobil, επεσήμανε ότι ο κανονισμός του Sulphur Cap δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για την εταιρεία, αλλά αντιθέτως θα της δώσει νέες ευκαιρίες, ενώ προσέθεσε ότι ο πετρελαϊκός κολοσσός έχει προετοιμαστεί από το 2015 για το ενδεχόμενο παραγωγής καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο. Τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Volta, έχουν δώσει την δυνατότητα στην Exxon Mobil να αναπτύξει αποδοτικές αλυσίδες εφοδιασμού των καυσίμων της.

Η Exxon Mobil επιπλέον γνωστοποίησε ότι μέσω των λιμένων Αμβέρσας, Ρότερνταμ, Γένοβας, Μασσαλίας, Σιγκαπούρης και Χονγκ Κονγκ τα νέα εναλλακτικά της καύσιμα θα είναι διαθέσιμα προς εφοδιασμό των πλοίων.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα και η BP ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την πώληση καυσίμων με μέγιστη περιεκτικότητα θείου 0,5%.

Φωτό: Exxon Mobil

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.