Ενισχύεται ο ρόλος της πρωτοβουλίας Global Industry Alliance

Ενισχύεται ο ρόλος της πρωτοβουλίας Global Industry Alliance

55
Ενισχύεται ο ρόλος της πρωτοβουλίας Global Industry Alliance

Ο δανέζικος ναυτιλιακός κολοσσός A.P. Moller – Maersk A/S καθώς και η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά αποτελούν τις τελευταίες εταιρείες που εντάχθηκαν στην Global Industry Alliance (GIA), μια πρωτοβουλία του IMO.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο να προωθήσει, με την συμμετοχή εκπροσώπων της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, μία ναυτιλία ενεργειακά αποδοτική με μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η συμμαχία GIA περιλαμβάνει σήμερα 18 μέλη, συμπεριλαμβανομένων ναυτιλιακών εταιρειών, νηογνωμόνων, ναυπηγείων και προμηθευτών, όπως και πετρελαϊκών εταιρειών και λιμενικών αρχών.

Ορισμένα μέλη της είναι οι εταιρείες ABB Engineering (Shanghai), Bureau Veritas, DNV GL, Grimaldi Group; Lloyd’s Register EMEA, Maersk, MSC Mediterranean Shipping Company, Port of Rotterdam, Royal Caribbean Cruises, Shell International Trading and Shipping Company,Total Marine Fuels; Wärtsilä Corporation και Winterthur Gas & Diesel.

Προς την επίτευξη της αποστολής της GIA στόχος αποτελεί η υιοθέτηση ενεργειακά καινοτόμων τεχνολογιών από τα μέλη της και όχι μόνο, καθώς και η προώθηση εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων, τα οποία θα ανταποκρίνονται στους επερχόμενους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.