Δεκάδες θύματα από βύθιση πορθμείου στο Ιράκ

Δεκάδες θύματα από βύθιση πορθμείου στο Ιράκ

106
Δεκάδες θύματα από βύθιση πορθμείου στο Ιράκ

Στους 94 ανέρχεται ο αριθμός των επιβατών που έχασαν την ζωή τους όταν το πορθμείο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στον ποταμό Τίγρη κοντά στην ιρακινή πόλη Μοσούλη, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το πορθμείο έπλεε προς το τουριστικό νησί Umm Rabaen για τον εορτασμό του Νεβρόζ (η γιορτή της Εαρινής Ισημερίας). Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ, τουλάχιστον 19 παιδιά και 61 γυναίκες έχασαν την ζωή τους, ενώ συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 200 άτομα.

More than 70 dead after ferry sank in Tigris river near Mosul

 

Το πορθμείο μετέφερε μεγαλύτερο από τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών με αποτέλεσμα να λάβει μεγάλη κλίση δεξιά και εν τέλει να βυθιστεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες διασωθέντων στο AFP.

Από την πλευρά του ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Adel Abdul Mahdi διέταξε να πραγματοποιηθούν έρευνες ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να αναζητηθούν τα αίτια της τραγωδίας, ενώ ο εκπρόσωπος του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, Jeanine Hennis-Plasschaert έκανε λόγο για μια «φρικτή τραγωδία».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.