Ισραηλινό ενδιαφέρον για το Νεώριο Σύρου

Ισραηλινό ενδιαφέρον για το Νεώριο Σύρου

645
Ισραηλινό ενδιαφέρον για το Νεώριο Σύρου

Τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου επισκέφθηκε την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, η Αυτού Εξοχότητα η Πρέσβειρα του Ισραήλ, κυρία Irit Ben-Abba.

Μαζί με τον Στρατιωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας, Συνταγματάρχη Zvika Shahar, η Αυτού Εξοχότητα η Πρέσβειρα, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου κι εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση με τα στελέχη της διοικήσεως όπου και εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της χώρας του για το τι μπορεί να πετύχει το Νεώριο.

Συγκεκριμένα η κυρία Ben-Abba, δήλωσε: «Με προσκάλεσε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ONEX Group, να επισκεφτώ τα ναυπηγεία της ONEX Shipyards στη Σύρο για να μοιραστούμε ιδέες σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των ναυπηγείων και των σημαντικότερων ισραηλινών παραγόντων στη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία. Ο κ. Zvika Shahar, στρατιωτικός και υπασπιστής στην Πρεσβεία, προσήλθε επίσης στην επίσκεψη. Η συζήτηση με τον κ. Ξενοκώστα και τη διοικητική ομάδα των ναυπηγείων ήταν πολύ εποικοδομητική και μοιραστήκαμε ιδέες για πιθανές συνεργασίες ενόψει των εγκάρδιων διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας και της ενισχυμένης τριμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαι βεβαία ότι μπορούν να προκύψουν διάφοροι τύποι συνεργασιών με την νέα δραστήρια διοίκηση των ναυπηγείων καθώς και νέες μορφές εταιρικών σχέσεων με το Ισραήλ».

 

Η επίσκεψη της Ισραηλινής Πρέσβειρας στο ιστορικότερο και παλαιότερο ναυπηγείο της χώρας, έρχεται να πραγματοποιηθεί λίγες μόνο ημέρες μετά τη λαμπρή τελετή εγκαινίων της ανακαινισμένης Panamax size πλωτής δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ», της μεγαλύτερης αυτού του είδους εν λειτουργία στην περιοχή  και μετά από μήνες τεραστίου έργου αποκαταστάσεων υποδομών και ουσιαστικής επαναλειτουργίας του μέχρι προ μηνών κλειστού και απαξιωμένου ναυπηγείου.

Να σημειωθεί ότι από πέρυσι την άνοιξη έως σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί στο Νεώριο περί τα 60 πλοία χάρις στους ρυθμούς αύξησης της ζήτησης και της εμπιστοσύνης που ξαναδείχνουν οι Έλληνες εφοπλιστές στη Συριανή ναυτοσύνη.

Με αυτό τον τρόπο το Νεώριο μέσα από την νέα εποχή συνδράμει καταλυτικά στην αναζωογόνηση της οικονομίας του νησιού, της ελληνικής οικονομίας και την πλήρη καταπολέμηση χρόνιας ανεργίας και μετανάστευσης πολλών εξειδικευμένων ναυπηγο-τεχνιτών.

Φωτό: Onex Shipyards

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.