Τέσσερα νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια για την MSC Cruises

Τέσσερα νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια για την MSC Cruises

593
Τέσσερα νέα υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια για την MSC Cruises

Η εταιρεία MSC Cruises και τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri ανακοίνωσαν ότι έβαλαν τις τελικές υπογραφές για την ναυπήγηση τεσσάρων υπερπολυτελών κρουαζιερόπλοιων, συνολικής αξίας 2 δις ευρώ.

Τα κρουαζιερόπλοια, χωρητικότητας 64.000 τόνων, έκαστο, αναμένεται να είναι τεχνολογικά προηγμένα και φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ θα διαθέτουν 481 σουίτες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το πρώτο από τα τέσσερα νεοναυπηγηθέντα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να είναι έτοιμο προς παράδοση την άνοιξη του 2023, ενώ τα υπόλοιπα τρία το 2024, 2025 και 2026, αντίστοιχα.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της MSC Cruises, κ. Pierfrancesco Vago, εξέφρασε την βαθιά του ικανοποίηση καθώς μέσω της ναυπήγησης των τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων η MSC Cruises εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των υπερπολυτελών κρουαζιερόπλοιων.

Πέραν των παραπάνω τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων, την παρούσα περίοδο τα Fincantieri ναυπηγούν δύο κρουαζιερόπλοια για την MSC Cruises, τα οποία εκτιμάται ότι θα παραδοθούν στην εταιρεία το 2021 και το 2023, αντίστοιχα.

Φωτό: MSC Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.