Επέλαση της CMA CGM στο Κέρας της Αφρικής

Επέλαση της CMA CGM στο Κέρας της Αφρικής

85
Επέλαση της CMA CGM στο Κέρας της Αφρικής

O γαλλικός κολοσσός CMA CGM υπέγραψε προσύμφωνο με την MACCFA της Αιθιοπίας για την σύσταση κοινοπραξίας καθώς επίσης και επιμέρους συμφωνίες για την από κοινού με την Ethiopian Shipping and Logistics Services Enterprise διαχείριση του λιμένα Modjo Dry Port της αφρικανικής χώρας.

Οι συμφωνίες υπεγράφησαν στο πλαίσιο επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Αιθιοπία και το Τζιμπουτί αυτή την εβδομάδα με τον επικεφαλής της  CMA CGM, Rodolphe Saade να αποτελεί μέλος της γαλλικής αποστολής.

Να σημειωθεί ότι η σύμπραξη των CMA CGM και MACCFA εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης της Αιθιοπίας να «απελευθερώσει» τον κλάδο των logistics.

Ο Mulugeta Assefa, CEO της MACCFA Freight Logistics τόνισε ότι μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα σε ξένους επενδυτές, υπεγράφη τελικά Μνημόνιο Συνεργασίας με την CMA CGM, σύμφωνα με το οποίο 49% των μετοχών της MACCFA θα περάσει στα χέρια του γαλλικού κολοσσού.

Φωτό: CMA CGM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.