Προσάραξη πλοίου ανοιχτά της Άνδρου

Προσάραξη πλοίου ανοιχτά της Άνδρου

262
Προσάραξη πλοίου ανοιχτά της Άνδρου
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσάραξε στα ανοιχτά της Άνδρου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δεξαμενόπλοιο «Αγ. Γεώργιος Ι».

Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο προσάραξε κοντά στην βραχονησίδα Ρόσα της Άνδρου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Το πλοίο είναι έμφορτο με 455,46 κυβικά μέτρα βενζίνη και 428,29 κυβικά μέτρα diesel oil και το πλήρωμά του αποτελείται από οκτώ μέλη, ενώ στο πλοίο υπάρχουν και δύο επιβάτες.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από την Άνδρο με προορισμό το λιμένα της Σκύρου

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής πέντε περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς επίσης και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999.

Προληπτικά έχουν τοποθετηθεί δύο αντιρρυπαντικά φράγματα προς αποφυγή τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ από τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, που διενήργησαν υποθαλάσσιο έλεγχο στα ύφαλα του πλοίου διαπιστώθηκε ρήγμα ύψους 15 εκατοστών περίπου και μήκους 4 εκατοστών στην αριστερή πλευρά της πλώρης.

Στο σημείο παραμένουν τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση ενώ από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ «Αγ. Γεώργιος Ι» μέχρι την επιθεώρησή του από τον παρακολουθούντα εξ΄ ολοκλήρου το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Φωτό αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.