Η ψηφιοποίηση αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση πλοίων

Η ψηφιοποίηση αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση πλοίων

252
Η ψηφιοποίηση αλλάζει τα δεδομένα στη διαχείριση πλοίων

Η επίδραση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή διαχείριση και λειτουργία των πλοίων και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πλοιοκτήτες και διαχειρίστριες εταιρείες στη νέα ψηφιακή εποχή που εισέρχεται η ναυτιλία αποτέλεσαν αντικείμενο σεμιναρίου του Bureau Veritas, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2019 στη Λεμεσό.

Το σεμινάριο με τίτλο «Ship Management in the Digital Era: Addressing Opportunities – Managing Threats» οργανώθηκε από το Bureau Veritas με συντονιστή τον Δρ. Ιωάννη Κοκαράκη, Technology & Business Development Director of the Hellenic, Black Sea & Adriatic Zone Bureau Veritas.

Η κ. Paillette Παλαιολόγου, Vice President Bureau Veritas Marine & Offshore Division, Hellenic Black Sea & Adriatic Zone και ο κ. Νίκος Αττάς, Bureau Veritas Marine Chief Executive for Cyprus υποδέχτηκαν στελέχη από ορισμένες εκ των πλέον σημαντικών εταιρειών του ναυτιλιακού cluster της Κύπρου, τα οποία παρακολούθησαν πέντε παρουσιάσεις από εξειδικευμένα στελέχη του Bureau Veritas τόσο από το ελληνικό γραφείο όσο και από τα κεντρικά γραφεία του Bureau Veritas στο Παρίσι.

Ο κ. Βασίλης Δημουλάς, Technology & Innovation Manager Greece, Cyprus & Malta Bureau Veritas παρουσίασε τα ψηφιακά εργαλεία που έχει αναπτύξει ο BV με στόχο την βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας και διαχείρισης των πλοίων.

Ο κ. Michael Valkov, Fleet Management – Technical Performance & Port State Control Manager προχώρησε σε επίδειξη του «PSC Ready». Πρόκειται για μία νέα ελεύθερη εφαρμογή στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα, που επιτρέπει στους πλοιοκτήτες και διαχειριστές να προετοιμάζονται καταλλήλως για τις επιθεωρήσεις του Port State Control.

Από την πλευρά του ο κ. Jose Esteve, Asset Integrity Management Services Director παρουσίασε το «VeriSTAR AIM3D», το Integrity Management digital tool του Bureau Veritas, το οποίο προσέλκυσε την προσοχή των συμμετεχόντων ως προς τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται στην ψηφιακή εποχή για παρακολούθηση του κύκλου ζωής τόσο του κύτους όσο και του μηχανολογικού εξοπλισμού ενός πλοίου.

Το επίκαιρο ζήτημα της κυβερνασφάλειας παρουσιάστηκε από τον κ. Δημουλά, ο οποίος μίλησε για το σχετικά πρόσφατα δημοσιευμένο BV Rule Note NR659, που μαζί με τις εξειδικευμένες οδηγίες «Cyber Managed» και «Cyber Secured» βοηθούν τους πλοιοκτήτες και διαχειριστές να εκτελέσουν τα δικά τους Cyber Security Risk Assessments.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με μία παρουσίαση από τον κ. Νικόλαο Τρίλιζα, ο οποίος παρουσίασε το τεχνικό πρότυπο BV Certification για τη συμμόρφωση με το GDPR, αναφέροντας λεπτομερώς τους τρόπους επίτευξης της πιστοποίησης προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με τον Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Φωτό: Bureau Veritas

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.