Στην κορυφή των παραγγελιών τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Στην κορυφή των παραγγελιών τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

238
Στην κορυφή των παραγγελιών τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Ανάπτυξης συνέχεια για τον ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο της Νότιας Κορέας, καθώς η ασιατική χώρα βρέθηκε στην κορυφή των παραγγελιών νεότευκτων πλοίων τον περασμένο Φεβρουάριο ξεπερνώντας την Κίνα, σύμφωνα με το Yonhap.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία της Clarkson Research οι παραγγελίες στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία τον προηγούμενο μήνα ανήλθαν σε χωρητικότητα τα 630.000 compensated gross tons (CGTs) (8 πλοία) από τα συνολικά 700.000 compensated gross tons (CGTs) τα οποία παραγγέλθηκαν (15 πλοία).

Στην τρίτη θέση βρέθηκε μια άλλη ασιατική χώρα η Ιαπωνία, της οποίας τα ναυπηγεία δέχτηκαν παραγγελίες ύψους 10.000 CGTs σε όρους χωρητικότητας τον Φεβρουάριο.

Κατά το πρώτο δίμηνο του έτους οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων στα κινεζικά ναυπηγεία υπολογίζονται σε όρους χωρητικότητας στα 1,24 εκατ. CGTs (65 πλοία) έναντι παραγγελιών 1,21 εκατ. CGTs (20 πλοία) στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία.

Να σημειωθεί τέλος ότι το 2018 η Νότια Κορέα βρέθηκε στην κορυφή των παραγγελιών πλοίων παγκοσμίως μετά από έξι χρόνια πρωτοκαθεδρίας της Κίνας.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.