Οι oil majors εντατικοποιούν τις εργασίες τους εν όψει 2020

Οι oil majors εντατικοποιούν τις εργασίες τους εν όψει 2020

385
Οι oil majors εντατικοποιούν τις εργασίες τους εν όψει 2020

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ξεκινήσει την πώληση καυσίμων με μέγιστη περιεκτικότητα θείου 0,5% ενόψει και των περιβαλλοντικών κανονισμών του ΙΜΟ μετά και τις επιτυχείς θαλάσσιες δοκιμές σε σημαντικότατους ναυτιλιακούς κόμβους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η BP εργάζεται στενά με τον ΙΜΟ, τους πελάτες της και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προκειμένου να παραγάγει και να διαθέτει αποθειωμένα καύσιμα χωρίς ωστόσο να διακόπτει την παραγωγή και διάθεση HSFO για τα πλοία εξοπλισμένα με scrubbers.

Aρχικά η BP θα διαθέτει το very low sulphur fuel oil (VLSFO) στους εξής σημαντικότατους ναυτιλιακούς κόμβους: Νότια Αφρική (Cape Town/Durban/Richards Bay), Ομάν (Salalah), Kίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία (Fremantle/Gladstone/Brisbane), Νέα Ζηλανδία, Παναμά (Balboa/Cristobal), και στα λιμάνια Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Αμβέρσας ενώ στόχος του oil major είναι η διάθεσή του και σε άλλους λιμένες όπως σε αυτόν του Fujairah.

Τέλος όπως τόνισε ο Eddie Gauci, επικεφαλής της BP Marine, η BP υποστηρίζει έμπρακτα τους στόχους της MARPOL για την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πλοίων και για το λόγο αυτό συνεργάζεται στενά με τους εταίρους της για την μετάβαση στη νέα εποχή.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.