Σε κατάσταση ομηρίας πέντε ναυτικοί στη Νιγηρία

Σε κατάσταση ομηρίας πέντε ναυτικοί στη Νιγηρία

2530
Σε κατάσταση ομηρίας πέντε ναυτικοί στη Νιγηρία
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης σε πλοίο έλαβε χώρα στην περιοχή Brass της Νιγηρίας, καταλήγοντας αυτήν την φορά στην ομηρία πέντε μελών πληρώματος ενός offshore support vessel.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το IMB Piracy Reporting Centre, το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Μαρτίου όταν δύο βάρκες στις οποίες επέβαιναν ένοπλοι ληστές προσέγγισε ένα offshore support vessel, το οποίο βρισκόταν περίπου 32 ναυτικά μίλια μακρυά από τις ακτές της περιοχής Brass.

Η ύπαρξη των ενόπλων ληστών έγινε αμέσως αντιληπτή από τον πλοίαρχο του πλοίου ο οποίος ειδοποίησε ένα σκάφος συνοδείας του νιγηριανού Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να αποτραπεί η επίθεση στο πλοίο. Ωστόσο οι ενόπλοι ληστές της μίας βάρκας άνοιξαν πυρ εναντίον του σκάφους συνοδείας του νιγηριανού ΠΝ, ενώ παράλληλα η δεύτερη βάρκα μπόρεσε να προσεγγίσει την αριστερή πλευρά του offshore support vessel.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και το πλήρωμα του πλοίου συγκεντρώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

Οι ένοπλοι ληστές κατάφεραν να επιβιβαστούν στο πλοίο, προκαλώντας ζημιές, ενώ δεν δίστασαν να προχωρήσουν και σε κλοπές προσωπικών αντικειμένων του πληρώματος. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο μηχανοστάσιο του πλοίου και απήγαγαν πέντε μέλη του πληρώματος.

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος διεσώθησαν, το offshore support vessel υπό τη συνοδεία της νιγηριανής ακτοφυλακές απέπλευσε από την εν λόγω περιοχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίζονται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.