Στα σκαριά ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος του κόσμου

    770
    Στα σκαριά ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος του κόσμου

    Η Hyundai Heavy Industries (HHI) υπέγραψε συμφωνία με την κρατική τράπεζα Korea Development Bank (KDB) προκειμένου να εξαγοράσει το πακέτο των μετοχών της DSME, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο ναυπηγικό όμιλο παγκοσμίως, με μερίδιο αγορά της τάξης του 20% περίπου.

    Η συμφωνία, αξίας $1,78 δις, προβλέπει ότι η HHI θα συστήσει θυγατρική εταιρεία  η οποία θα διαχειρίζεται τις ναυπηγικές της μονάδες, και στην οποία θα κατέχει μερίδιο της τάξης του 18% η KDB, σύμφωνα με δημοσίευμα του Yonhap News Agency.

    Ο πρόεδρος της KDB, Lee Dong-gull, επεσήμανε ότι η συμφωνία αποτελεί μέρος των προσπαθειών που γίνονται από την κυβέρνηση της Ν. Κορέας προκειμένου να ενισχυθεί η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, να τονωθεί η τοπική οικονομία και να προσφερθούν νέες θέσεις εργασίας.

    Προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξαγορά της DMSE από την HHI, η τελευταία χρειάζεται να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε., των ΗΠΑ κ.ά., αλλά και να αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις των εργατικών σωματείων τόσο της HHI όσο και της DSME τα οποία αντιτίθενται στην συγκεκριμένη συμφωνία καθώς υποστηρίζουν ότι θα οδηγήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.