Απότομη άνοδος για τις δανειακές υποχρεώσεις της CMA CGM

Απότομη άνοδος για τις δανειακές υποχρεώσεις της CMA CGM

125
Απότομη άνοδος για τις δανειακές υποχρεώσεις της CMA CGM

Λίγες μέρες αφότου η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2018, η Alphaliner, σύμφωνα με στοιχεία που εξέδωσε, επισημαίνει ότι αναμένεται να καταγραφεί άνοδος στις δανειακές υποχρεώσεις της γαλλικής εταιρείας, επηρεάζοντας δυσμενώς την οικονομική της κατάσταση.

Συγκεκριμένα, στα τέλη του 2018 οι δανειακές υποχρεώσεις της CMA CGM υπολογίστηκε ότι άγγιξαν τα $9,18 εκατ., με την Alphaliner να τονίζει ότι αναμένεται να εκτοξευτούν στα $15 δις εντός του 2019.

Κατά τη διάρκεια του 2018 η CMA CGM πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις για τη ναυπήγηση νέων πλοίων, για την απόκτηση μεριδίου της τάξης του 33% περίπου της CEVA Logistics, καθώς και για την εξαγορά της φινλανδικής εταιρείας Containerships.

Ωστόσο και για το 2019 αναμένεται ότι η CMA CGM θα έχει σημαντικές κεφαλαιουχικές δαπάνες καθώς θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους $670 εκατ. για την απόκτηση νέων πλοίων, σε εργασίες ύψους $140 εκατ. για τοποθέτηση scrubbers στα πλοία, αλλά και σε επενδύσεις στον τομέα της ψηφιοποίησης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω η CMA CGM προωθεί ένα σχέδιο με στόχο την μείωση των εξόδων της κατά $1,2 δις εντός του τρέχοντος έτους.

Φωτό: CMA CGM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.