Αναβαθμίζεται ο στόλος της Viking Cruises

Αναβαθμίζεται ο στόλος της Viking Cruises

121
Αναβαθμίζεται ο στόλος της Viking Cruises

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της συμφωνίας για έξι νέα κρουαζιερόπλοια τον Μάρτιο του 2018 τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία με την Viking Cruises για την ναυπήγηση των δύο πρώτων πλοίων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2024 και το 2025, αντίστοιχα.

Τα Fincantieri συνεργάζονται με την Viking από το 2012, ενώ στο πλαίσιο της συνεργασίας τους τα ιταλικά ναυπηγεία έχουν ναυπηγήσει 20 πλοία για την εταιρεία κρουαζιέρας, αριθμός που αντιπροσωπεύει επίπεδα ρεκόρ, καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό πλοίων που έχουν κατασκευάσει ποτέ ναυπηγεία για μία μόνο πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας τους με την Viking τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τα χαρακτηριστικά των νέων πλοίων που θα ναυπηγήσουν, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Σήμερα ο στόλος της Viking αποτελείται από κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 47.800 τόνων, έκαστο, τα οποία διαθέτουν 465 καμπίνες και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 930 επιβατών.

Φωτό: Viking Cruises

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.