Από ρεκόρ σε ρεκόρ η αγορά κρουαζιέρας

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η αγορά κρουαζιέρας

211
Από ρεκόρ σε ρεκόρ η αγορά κρουαζιέρας

Η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας έχει εισέλθει σε εποχή ταχείας ανάπτυξης και το ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο προσελκύει τα τελευταία χρόνια έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιβατών, που οδηγεί σε συνεχείς επενδύσεις σε νέα πλοία.

Σύμφωνα με την Cruise Lines International Association (CLIA) και διεθνή ειδησεογραφικά μέσα έως το 2027 αναμένονται 40 εκατ. επιβάτες να επιλέγουν για τις διακοπές τους ένα πακέτο κρουαζιέρας, από τα 30 εκατ. που εκτιμάται πως θα ταξιδέψουν εφέτος.

Η αύξηση του αριθμού των επιβατών οδηγεί και σε ανάγκη για νέες ναυπηγήσεις. Έτσι, στον υπάρχοντα στόλο των 400 πλοίων αναμένεται να προστεθούν έως το 2027 επιπλέον 100 κρουαζιερόπλοια, με δυνατότητα φιλοξενίας άνω των 800.000. Μόνο για το 2019 αναμένεται να εισέλθουν στην αγορά τουλάχιστον 18 νέα πλοία, που προστίθενται στα 272 υφιστάμενα.

Να σημειωθεί ότι η διεθνής βιομηχανία κρουαζιέρας προσφέρει εργασία σε 1.108.676 άτομα, καταβάλλει σε αμοιβές και μισθούς $45,6 δις, ενώ η συνεισφορά της στην παγκόσμια οικονομία αποτιμάται σε $134 δις (στοιχεία της CLIA για το 2017).

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.