Οι επιδοτήσεις της Κίνας προκαλούν την αντίδραση του ΠΟΕ

Οι επιδοτήσεις της Κίνας προκαλούν την αντίδραση του ΠΟΕ

78
Οι επιδοτήσεις της Κίνας προκαλούν την αντίδραση του ΠΟΕ

O Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) απεφάνθη την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου ότι η Κίνα παρανόμως στήριζε τους τοπικούς παραγωγούς σιταριού και ρυζιού διατηρώντας τεχνηέντως πολύ υψηλές τις εγχώριες τιμές.

Κατά συνέπεια η απόφαση του ΠΟΕ, σύμφωνα με την οποία η Κίνα ξεπέρασε τα επιτρεπόμενα όρια εγχώριων τιμών, έφερε χαμόγελα τόσο στις ενώσεις παραγωγών των ΗΠΑ όσο και στην ίδια την αμερικανική κυβέρνηση. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Vince Peterson, πρόεδρος του U.S. Wheat Associates, οι Αμερικανοί αγρότες έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα από την υπερβάλλουσα κινεζική παραγωγή γεωργικών προϊόντων.

Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου κατέφυγε προς τον ΠΟΕ με τον ισχυρισμό ότι οι κινεζικές επιδοτήσεις προκαλούν στρεβλώσεις στην διεθνή αγορά γεωργικών προϊόντων με τους Αμερικανούς γεωργούς και εξαγωγείς να γνωρίσουν σοβαρές οικονομικές απώλειες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.