Με το βλέμμα στραμμένο στην Αρκτική

Με το βλέμμα στραμμένο στην Αρκτική

171
Με το βλέμμα στραμμένο στην Αρκτική

Για τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Novatek οι οδοί ναυσιπλοΐας στον Αρκτικό Ωκεανό αναδεικνύονται σε πρώτη προτεραιότητα, με δεδομένη τη μεγάλη τους σημασία για το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο.

Η Novatek επιθυμεί την διατήρηση της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού μεταξύ Αρκτικής και Ασίας ανοιχτής καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με στόχο την ομαλή διοχέτευση δια θαλάσσης του παραγόμενου στις εγκαταστάσεις της στην Σιβηρία υγροποιημένου φυσικού αερίου (έργα Yamal LNG και Arctic LNG 2).

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο CFO του ρωσικού κολοσσού Mark Gyetvay πρόσφατα στο περιθώριο ενός ενεργειακού συνεδρίου ανέφερε πως στα σχέδια της εταιρείας είναι το 2023 να μπορεί να παραμείνει η Βόρεια Θαλάσσια Οδός ανοιχτή για τη ναυσιπλοΐα με την χρήση πυρηνοκίνητων παγοθραυστικών και για κατά τους 12 μήνες του έτους.

Να σημειωθεί ότι γενικότερη επιδίωξη της ρωσικής κυβέρνησης είναι να υλοποιηθούν επενδύσεις ύψους $607,8 εκατ. σε χρονικό ορίζοντα τριών ετών προς την περαιτέρω ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, που για τη Μόσχα αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη της ρωσικής Αρκτικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.