Υπεγράφη το Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ ΕΕΕ και Κυβέρνησης

    328
    Υπεγράφη το Νέο Συνυποσχετικό μεταξύ ΕΕΕ και Κυβέρνησης

    Nέο Συνυποσχετικό, σύμφωνα με το οποίο πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υπογράφηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με το Προεδρείο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.

    Κατά συνέπεια με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ενώ η υπογραφή του Συνυποσχετικού ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

    Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ.Τσίπρας αφού ευχαρίστησε το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα της κυβέρνησης να θεσπιστεί μια μόνιμη συμφωνία και σημείωσε ότι το 10% είναι μία σημαντική συμφωνία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να έχει στους προϋπολογισμούς της και να υπολογίζει κάποια σταθερά έσοδα.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, σημείωσε ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια που κάναμε μαζί με την κυβέρνηση να μείνουμε οικειοθελώς στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για να βοηθηθεί η εθνική οικονομία»

    Τέλος σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

    thumbnail_20778586

    Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.