Σε κρίση η προσφορά iron ore της Βραζιλίας το 2019;

Σε κρίση η προσφορά iron ore της Βραζιλίας το 2019;

86
Σε κρίση η προσφορά iron ore της Βραζιλίας το 2019;

Οι διά θαλάσσης εμπορευματικές ροές περίπου 8 εκατ. τόνων σιδηρομεταλλεύματος από τη Βραζιλία θα τεθούν σε «κίνδυνο» το 2019 χωρίς οι απώλειες αυτές να λαμβάνουν υπόψη την πρόσφατη κατάρρευση φράγματος της Vale, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Wood Mackenzie.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση εφάρμοσε μέτρα για την απαγόρευση κατασκευής φραγμάτων στα βραζιλιάνικα ορυχεία μετά το πρόσφατο δυστυχές γεγονός στο ορυχείο Brumadinho, με συνέπεια να επηρεαστεί σημαντικά η προσφορά βραζιλιάνικου iron ore. Στο πλαίσιο αυτό η Vale θα παρουσιάσει απώλειες στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της τάξης των 50 εκατ. τόνων εκτιμά η Wood Mackenzie.

Τέλος σε ό,τι αφορά την παγκόσμια παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος, ο οίκος με έδρα το Εδιμβούργο προβλέπει ότι μεταξύ 2019-2028 θα αυξηθεί από τα 3,32 δις τόνους στους 3,43 δις τόνους σημειώνοντας ελάχιστη αύξηση 0,2% καθώς μακροπρόθεσμα και η κινεζική παραγωγή θα μειωθεί ελέω χαμηλών τιμών και νέων περιβαλλοντικών κανονισμών που προωθεί η κινεζική κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.