Ιαπωνική χείρα βοηθείας στην Νοvatek με φόντο το LNG;

Ιαπωνική χείρα βοηθείας στην Νοvatek με φόντο το LNG;

151
Ιαπωνική χείρα βοηθείας στην Νοvatek με φόντο το LNG;

Ο ρωσικός κολοσσός Novatek βρίσκεται σε συνομιλίες με τις ιαπωνικές Mitsubishi Corp. και Mitsui & Co. για την από κοινού επένδυση σε project LNG στον Αρκτικό Kύκλο.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, εάν οι ιαπωνικοί κολοσσοί απαντήσουν θετικά στο κάλεσμα της Novatek τότε πρόκειται να αναλάβουν το 10% του προϋπολογισμού της εν λόγω επένδυσης, της οποίας το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα $36,1 δις. Από την άλλη, δημοσίευμα του ιαπωνικού Nikkei Asia αναφέρει ότι η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει κατά 50% στο φιλόδοξο αυτό έργο χρησιμοποιώντας κρατικά κεφάλαια, καθώς ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Shinzo Abe, θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση θα ενισχύσει τις διπλωματικές συνομιλίες με την Μόσχα.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Νοvatek σχεδιάζει να προσεγγίσει επίσης κινεζικές και σαουδαραβικές εταιρείες για το project εκτιμώμενης ετήσιας παραγωγής 20 εκατ. τόνων LNG, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.