Μειωμένος ο αριθμός των αεροπορικών κρατήσεων προς Ελλάδα

Μειωμένος ο αριθμός των αεροπορικών κρατήσεων προς Ελλάδα

101
Μειωμένος ο αριθμός των αεροπορικών κρατήσεων προς Ελλάδα

Καθοδικά κινείται μέχρι στιγμής ο προγραμματισμός των αεροπορικών κρατήσεων για την καλοκαιρινή σεζόν στην Ελλάδα, όπως καταδεικνύει πρόσφατη έρευνα του ΙΝSETE.

Πιο συγκεκριμένα, οι αεροπορικές κρατήσεις μέχρι στιγμής με προορισμό την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο παρουσιάζονται μειωμένες κατά 7%  ή 1,3 εκατ. θέσεις σε σχέση με πέρσι.

Όπως αναφέρουν αναλυτές του INSETE, η μείωση αυτή αποτελεί ενδεχομένως απόρροια των εκτιμήσεων για οικονομική επιβράδυνση στην Ευρωζώνη, της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit και της τουριστικής ανάκαμψης της Τουρκίας.

Tέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο μειωμένος προγραμματισμός αεροπορικών θέσεων (έως 31/01/2019) προέρχεται κατά κύριο λόγο από τις τουριστικές αγορές της Γερμανίας (-16%), του Ηνωμένου Βασιλείου (-6%), της Σουηδίας (-21%), της Ρωσίας (-14%), της Δανίας (-17%), της Ελβετίας και της Κύπρου (-27%), σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.