H ΜΑΝ Energy Solutions παρουσιάζει τη νέα γενιά στροβιλοσυμπιεστών TCT

H ΜΑΝ Energy Solutions παρουσιάζει τη νέα γενιά στροβιλοσυμπιεστών TCT

183
H ΜΑΝ Energy Solutions παρουσιάζει τη νέα γενιά στροβιλοσυμπιεστών TCT

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 στις εγκαταστάσεις της MAN PrimeServ Academy στον Πειραιά , η MAN Energy Solutions παρουσίασε τη νέα σειρά στροβιλοσυμπιεστών TCT. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος της MAN Energy Solutions Ralph Klaunig και ο αντιπρόεδρος του τμήματος After-Sales, Alexander Schäfer, αποσυναρμολόγησαν οι ίδιοι ένα στροβιλοσυμπιεστή TCT40, ως απόδειξη του απλοποιημένου σχεδιασμού του νέου προϊόντος.

Η σειρά TCT έχει εισαχθεί προκειμένου να συνοδεύσει και – τελικώς – να αντικαταστήσει τη σειρά TCA της οποίας ο σχεδιασμός ενημερώνεται συνεχώς, όμως πλέον αριθμεί περίπου 15 έτη κυκλοφορίας. Με τη σειρά TCT, η MAN Energy Solutions μπορεί να μειώσει σημαντικά τις διαστάσεις των turbocharger προκειμένου να καλύψει τις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς. Η εταιρεία αναφέρει ότι ένας βασικός στόχος κατά τη φάση σχεδιασμού ήταν η μείωση του κόστους κατασκευής και λειτουργίας, διατηρώντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τις θερμοδυναμικές απαιτήσεις.

Σύμφωνα με τη MAN Energy Solutions ο στροβιλοσυμπιεστής TCT40 της νέας σειράς έχει ήδη πωληθεί σε δύο πελάτες και βρίσκεται σε φάση δοκιμών, ενώ ο TCT60 αναμένεται να παραδοθεί στον πρώτο πελάτη στα μέσα του 2020. Οι MAN TCT turbochargers είναι κατάλληλοι τόσο για συμβατικούς κινητήρες πετρελαίου όσο και για κινητήρες διπλού καυσίμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.