Νέες κυρώσεις από την Ε.Ε. στην Ρωσία

Νέες κυρώσεις από την Ε.Ε. στην Ρωσία

90
Νέες κυρώσεις από την Ε.Ε. στην Ρωσία

Η Ε.Ε. αναμένεται να επιβάλει σύντομα νέες κυρώσεις στην Ρωσία λόγω του περιστατικού που έλαβε χώρα στα στενά του Κερτσς τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών πολεμικών δυνάμεων, σύμφωνα με την Federica Mogherini, Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας.

Όπως επεσήμανε η κ. Mogherini στόχος των κυρώσεων δεν είναι να βρίσκονται επ’ άπειρον σε ισχύ, αλλά να ασκούν πίεση ώστε να γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Ωστόσο στην περίπτωση της Ρωσίας φαίνεται να μην καταγράφονται θετικές εξελίξεις, αλλά το αντίθετο, γεγονός που θέτει σε προβληματισμό τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι η Ε.Ε. είχε αρχικά επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία το 2014 λόγω της παράνομης προσάρτησης της περιοχής της Κριμαίας και της αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας.

Έκτοτε τίθενται παρατάσεις στις εν λόγω κυρώσεις οι οποίες αφορούν, συν τοις άλλοις, τον πετρελαϊκό και τον τραπεζικό τομέα της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.