Αρχή της Διώρυγας του Παναμά: Νέο όριο βυθίσματος

Αρχή της Διώρυγας του Παναμά: Νέο όριο βυθίσματος

410
Αρχή της Διώρυγας του Παναμά: Νέο όριο βυθίσματος

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοίνωσε για τρίτη φορά από τις αρχές του 2019 ότι θα υπάρξει ένα νέο όριο για το βύθισμα των πλοίων εκείνων που θα διέρχονται από τα φράγματα της διώρυγας για Neopanamaxes.

Το νέο αυτό όριο αφορά μέγιστο επιτρεπόμενο βύθισμα έως και 14,33 μ. και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 13 Μαρτίου 2019.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του Ιανουαρίου 2019 η Αρχή της Διώρυγας είχε προβεί σε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία έθετε ως μέγιστο επιτρεπόμενο όριο βυθίσματος τα 14,94 μ. για όσα πλοία διέσχιζαν την Διώρυγα, με το όριο εκείνο να τίθεται σε ισχύ στις 11 Φεβρουαρίου. Επιπλέον στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί από την Αρχή ένα νέο όριο βυθίσματος της τάξης των 14,63 μ., με ισχύ από τις 27 Φεβρουαρίου.

Η επιβολή αλλεπάλληλων νέων ορίων βυθίσματος στα πλοία που διέρχονται από την νέα Διώρυγα του Παναμά οφείλεται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων και συνεπώς στην χαμηλή στάθμη των υδάτων στην εν λόγω περιοχή.

Φωτό: pancanal.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.