Μία μέρα ορόσημο για Fincantieri και Princess Cruises

Μία μέρα ορόσημο για Fincantieri και Princess Cruises

117
Μία μέρα ορόσημο για Fincantieri και Princess Cruises

H 14η Φεβρουαρίου υπήρξε μια «ιδιαίτερη» ημέρα για τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri καθώς και για την μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στον τομέα των υπερπολυτελών κρουαζιέρων, Princess Cruises, η οποία αποτελεί θυγατρική της Carnival Corporation.

Κατά τη διάρκεια της 14ης Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν τρία «ορόσημα» σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ναυπήγησης τριών πλοίων της Princess Cruises. Το ένα αφορούσε την έναρξη της ναυπήγησης του έκτου και τελευταίου Royal- class πλοίου της εταιρείας στο ναυπηγείο Castellammare di Stabia των Fincantieri στη Νάπολη, ενώ το πλοίο αναμένεται να είναι έτοιμο προς παράδοση το 2022.

Το δεύτερο γεγονός έλαβε χώρα στο ναυπηγείο Monfalcone των Fincantieri και αφορούσε το keel laying του πλοίου «Enchanted Princess» της Princess Cruises. Η ναυπήγηση του εν λόγω κρουαζιερόπλοιου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2020.

Επίσης την ίδια μέρα εορτάστηκε η καθέλκυση του «Sky Princess», το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο της Princess Cruises προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Fincantieri και Princess Cruises συνεχίζουν δυναμικά την συνεργασία τους καθώς μέσα στα σχέδιά τους είναι οι ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων 175.000 τόνων, τα οποία θα αποτελούν τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα κρουαζιερόπλοια που έχουν ναυπηγηθεί ποτέ στην Ιταλία. Τα συγκεκριμένα πλοία θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 4.300 επιβάτες, ενώ θα καταναλώνουν ως καύσιμο LNG.

Φωτό: Fincantieri

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.