«Eπίθεση» ΗΠΑ στη Ρωσία λόγω Nord Stream 2

«Eπίθεση» ΗΠΑ στη Ρωσία λόγω Nord Stream 2

133
«Eπίθεση» ΗΠΑ στη Ρωσία λόγω Nord Stream 2

Οι ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να «μάχονται» κατά της κατασκευής του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, τόνισε από την Βαρσοβία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Πολωνό ομόλογό του Jacek Czaputowicz, πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ ήταν ξεκάθαρος ως προς το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν τα πάντα ώστε η ευρωπαϊκή ασφάλεια να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο σε ό,τι αφορά την ενέργεια. Μάλιστα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο αγωγός στέλνει χρήματα στη Ρωσία με έναν τρόπο που βλάπτει την ασφάλεια της Ευρώπης».

Να σημειωθεί ότι η ρωσική πλευρά ευελπιστεί μέσω του Nord Stream 2 να διπλασιαστούν οι ποσότητες φυσικού αερίου που διοχετεύoνται από τη Ρωσία προς την Γερμανία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την κατασκευή του νέου αγωγού στηρίζουν οικονομικά η Shell, οι γερμανικές Wintershall και Uniper, η γαλλική Engie καθώς και η αυστριακή OMV.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.