Βενεζουέλα: Στρέφει τις εξαγωγές πετρελαίου της προς την Ινδία μετά τις αμερικανικές...

Βενεζουέλα: Στρέφει τις εξαγωγές πετρελαίου της προς την Ινδία μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

78
Βενεζουέλα: Στρέφει τις εξαγωγές πετρελαίου της προς την Ινδία μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

Η κρατική πετρελαϊκή της Βενεζουέλας PDVSA σχεδιάζει να διπλασιάσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ινδία καθώς οι πρόσφατες κυρώσεις της Ουάσιγκτον «μπλοκάρουν» τις αποστολές προς ΗΠΑ και Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv Eikon από τις 28 Ιανουαρίου όταν και εφαρμόστηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις, οι εξαγωγές αργού της Βενεζουέλας έχουν μειωθεί στα 1,15 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Πρόσφατα ο Manuel Quevedo, υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, βρέθηκε στην Ινδία προκειμένου να πείσει διυλιστήρια της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα Reliance Industries Ltd και Nayara Energy, να διπλασιάσουν τις αγορές τους πετρελαίου από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Από το Νέο Δελχί ο Βενεζουελάνος υπουργός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Βενεζουέλα πουλά 300.000 βαρέλια αργού/ημέρα στην Ινδία και σκοπός είναι ο διπλασιασμός του αριθμού αυτού.

Ωστόσο όπως αναφέρει το Reuters το άνοιγμα της Βενεζουέλας στην Ασία μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι καθώς οι ΗΠΑ ασκούν έντονες πολιτικές και οικονομικές πιέσεις για κάθε αποφυγή συνεργασίας με την PDVSA.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.