Στο στόχαστρο του IMO η θαλάσσια ασφάλεια της Αφρικής

Στο στόχαστρο του IMO η θαλάσσια ασφάλεια της Αφρικής

131
Στο στόχαστρο του IMO η θαλάσσια ασφάλεια της Αφρικής

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) στο πλαίσιο των προσπαθειών του να βελτιώσει την βιωσιμότητα του θαλάσσιου τομέα της Αφρικής, έχει συμμετάσχει σε δύο ασκήσεις για την προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας στο Τζιμπουτί και στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης.

Η πρώτη άσκηση με ονομασία «Cutlass Express» πραγματοποιήθηκε από τις 25 Ιανουαρίου- 7 Φεβρουαρίου στην θαλάσσια περιοχή του Τζιμπουτί και των Σεϋχελλών. Στο πλαίσιο της άσκησης στόχος αποτέλεσε η ενθάρρυνση για συνεργασία των ναυτικών δυνάμεων, των τοπικών αρχών, καθώς και των διαφόρων χωρών, εφαρμόζοντας το Djibouti Code of Conduct, καθώς και την τροπολογία του «Jeddah Αmendment» για την καταστολή της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας σε πλοία που βρίσκονται στον Κόλπο του Άντεν και στον δυτικό Ινδικό ωκεανό.

O IMO παίρνει επίσης μέρος στο Senior Leaders Seminar, το οποίο διοργανώνεται από το Africa Center for Strategic Studies στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης και στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής των ναυτικών δυνάμεων της περιοχής.

Στο πλαίσιο του εν λόγω σεμιναρίου ο IMO επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη καθώς αυτό θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη και την σταθερότητα στην Ανατολική Αφρική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.