Σε χαμηλά τετραετίας η παραγωγή πετρελαίου του OPEC

Σε χαμηλά τετραετίας η παραγωγή πετρελαίου του OPEC

58
Σε χαμηλά τετραετίας η παραγωγή πετρελαίου του OPEC

Η πετρελαϊκή παραγωγή των χωρών μελών του OPEC εκτιμάται ότι άγγιξε τον περασμένο Ιανουάριο τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2015, φτάνοντας τα 30,86 βαρέλια/ημέρα, μειωμένα κατά 970.000 βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Η σημαντική μείωση στην πετρελαϊκή παραγωγή του OPEC οφείλεται στην συμφωνία των μελών του για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου η οποία τέθηκε σε ισχύ με την έναρξη του 2019.

Σύμφωνα με την S& P Platts, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φαίνεται ότι ήταν οι χώρες εκείνες οι οποίες κατέγραψαν την μεγαλύτερη μείωση στην πετρελαϊκή τους παραγωγή συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα η Σαουδική Αραβία παρήγαγε τον περασμένο Ιανουάριο περίπου 10,21 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, αντιπροσωπεύοντας τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών.

Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων άγγιξε τα 3,07 εκατ. βαρέλια κατά μέσο όρο τον περασμένο Ιανουάριο, μείωση κατά 180.000 βαρέλια/ημέρα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.