Η Vale «χάνει» 40 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος

Η Vale «χάνει» 40 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος

296
Η Vale «χάνει» 40 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος

Η κατάρρευση του φράγματος ορυχείου στο Brumadinho της Βραζιλίας στις 25 Ιανουαρίου 2019 με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 100 εργατών τουλάχιστον αναμένεται ότι θα επηρεάσει δυσμενώς την παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της Vale στην οποία άνηκε το εν λόγω ορυχείο.

Το αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος της Vale είναι οριστικό εάν η κυβέρνηση της Βραζιλίας δεν επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει την παραγωγή από τα άλλα ορυχεία που διαθέτει.

Το τραχικό δυστύχημα στο Brumadinho έχει φέρει στην επιφάνεια την χρήση παλαιάς τεχνολογίας σε ορισμένα ορυχεία της Vale, με αποτέλεσμα η εταιρεία να προβεί σε προσωρινό κλείσιμο των ορυχείων της. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα «στοιχίσει» στην Vale την παραγωγή περίπου 40 εκατ. τόνων σιδηρομεταλλεύματος, ποσότητα που ισοδυναμεί με το φορτίο 35- 40 Capesizes.

Η μειωμένη παραγωγή επηρεάζει με την σειρά της τις εξαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Βραζιλίας, ενώ αφήνει ένα έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά το οποίο πρέπει να καλυφθεί από άλλες χώρες. Πέραν της Αυστραλίας, εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο για άλλες εξαγωγικές χώρες σιδηρομεταλλεύματος, όπως η Ινδία, η Ν. Αφρική και ο Καναδάς να καλύψουν το κενό αυτό, με αποτέλεσμα η Αυστραλία να είναι εκείνη που επωφελείται από την πτώση της παραγωγής της Vale.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.