Ένα τεχνολογικά προηγμένο λιμάνι δημιουργείται στην Ταϊλάνδη

Ένα τεχνολογικά προηγμένο λιμάνι δημιουργείται στην Ταϊλάνδη

138
Ένα τεχνολογικά προηγμένο λιμάνι δημιουργείται στην Ταϊλάνδη

Η Hutchison Ports Thailand, η οποία αποτελεί την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης λιμένων στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Τερματικού D στο λιμάνι Laem Chabang, με το ποσό της επένδυσης να ανέρχεται στα $600 εκατ.

O νέος τερματικός σταθμός στο Laem Chabang, το οποίο ήδη «φιλοξενεί» μερικά από τα μεγαλύτερα containerships στον κόσμο, διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου, τα οποία θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα του εν λόγω λιμένα, σηματοδοτώντας έτσι μια νέα εποχή για την Ταϊλάνδη ως ναυτιλιακό κόμβο.

Mε τις βελτιώσεις αυτές η ετήσια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον λιμένα Laem Chabang αναμένεται να αυξηθεί κατά 40% στα 13 εκατ. TEUs. Tέλος να σημειωθεί ότι η Hutchison Ports αποτελεί conglomerate, το οποίο συστήθηκε το 2015 από την συγχώνευση των Cheung Kong Holdings και Hutchison Whampoa.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.