Σε εξορύξεις βαθέων υδάτων στρέφει το βλέμμα η Total

Σε εξορύξεις βαθέων υδάτων στρέφει το βλέμμα η Total

243
Σε εξορύξεις βαθέων υδάτων στρέφει το βλέμμα η Total

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Total αναμένεται να προχωρήσει εντός του 2019 στην υλοποίηση του μεγαλύτερου των τελευταίων ετών σχεδίου του αναφορικά με εκμεταλλεύσεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Εκπρόσωπος της Total δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι μέσα στο 2019 η εταιρεία θα προχωρήσει στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από 23 οικόπεδα (wells) σε θαλάσσιες περιοχές της Μαυριτανίας, της Σενεγάλης, της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, της Γουιάνας και της Βραζιλία.

Η Total, όπως και μερικοί από τους ανταγωνιστές της, όπως η Exxon και η BP, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε εξορύξεις βαθέων υδάτων, καθώς τα προηγμένα τεχνολογικά μέσα επιτρέπουν πλέον την πραγματοποίηση τέτοιων εργασιών.

Από τα 23 παραπάνω οικόπεδα, η Total έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες εξόρυξης στο κοίτασμα Brulpadda, στην θαλάσσια περιοχή της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, καθώς εκτιμάται ότι εκεί υπάρχουν αποθέματα από 500 εκατ. έως και 1 εκατ. βαρέλια.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.