Ολοκληρώνεται στα τέλη του 2019 ο αγωγός Nord Stream 2

Ολοκληρώνεται στα τέλη του 2019 ο αγωγός Nord Stream 2

165
Ολοκληρώνεται στα τέλη του 2019 ο αγωγός Nord Stream 2

Η κατασκευή της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Επιπλέον, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2019 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη προς λειτουργία και η δεύτερη γραμμή παραγωγής του αγωγού.

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου γνωστοποιήθηκε ότι είχαν τοποθετηθεί 300 χλμ. του αγωγού, η συνολική ικανότητα διακίνησης του οποίου εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 55 δις κ.μ. φυσικού αερίου ετησίως. Το τελικό μήκος του αγωγού θα αγγίζει τα 1.200 χλμ., ενώ η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2020.

Το Nord Stream 2, το κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 9,5 δις ευρώ, θα διέρχεται από την Ρωσία, την Φινλανδία, την Σουηδία και την Γερμανία. Προς το παρόν άδειες για την κατασκευή του αγωγού έχουν δώσει οι Ρωσία, Φινλανδία, Σουηδία και Γερμανία, ενώ αναμένεται η άδεια από την Δανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.