Κίνα: Αμείωτες οι εισαγωγές ρωσικού αργού

Κίνα: Αμείωτες οι εισαγωγές ρωσικού αργού

152
Κίνα: Αμείωτες οι εισαγωγές ρωσικού αργού

Η Ρωσία παρέμεινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Κίνας κατά τη διάρκεια του 2018, με τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου προς την Κίνα να ανέρχονται σε 1,44 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αύξηση κατά 20%. Ωστόσο αξιοσημείωτη αύξηση, της τάξης του 60%, καταγράφηκε στις εξαγωγές πετρελαίου από τις ΗΠΑ προς την Κίνα το περασμένο έτος.

Όπως αναφέρουν αναλυτές του S& P Platts, μεταξύ των 10 κορυφαίων προμηθευτών πετρελαίου της Κίνας, η Βραζιλία και το Κονγκο κατέγραψαν αύξηση στις εξαγωγές τους προς την Κίνα κατά 37% και 41,6%, αντίστοιχα, ενώ οι εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας από Ιράν και  Βενεζουέλα σημείωσαν πτώση κατά 6% και 23,6%, αντίστοιχα, το 2018.

Το 2018 αποτέλεσε την τρίτη κατά σειρά χρονιά που η Ρωσία παρέμεινε ο κορυφαίος προμηθευτής αργού της Κίνας, ενώ για το 2019 εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν σε ανάλογο επίπεδο οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου της Κίνας.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.