Πως το shutdown έχει βραχυκυκλώσει τις μεταφορές στις ΗΠΑ

Πως το shutdown έχει βραχυκυκλώσει τις μεταφορές στις ΗΠΑ

178
Πως το shutdown έχει βραχυκυκλώσει τις μεταφορές στις ΗΠΑ

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες άμεσα συνδεδεμένες με την αμερικανική ναυτιλιακή βιομηχανία φαίνεται να υπολειτουργούν το τελευταίο διάστημα και ενώ το shutdown των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ αισίως ολοκλήρωσε ένα μήνα, αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το North P&I Club.

Πιο συγκεκριμένα, το North P&I Club σημειώνει ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το shutdown έχει προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην ναυτιλία και τις μεταφορές γενικότερα, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η λειτουργία ομοσπονδιακών υπηρεσιών όπως η Aμερικανική Aκτοφυλακή ή το National Pollution Funds Centre (NPFC), έχουν επηρεαστεί.

Παράλληλα, η Federal Maritime Commission- FMC), η οποία αποτελεί μία ανεξάρτητη Aρχή που ρυθμίζει θέματα για τις δια θαλάσσης αμερικανικές εισαγωγές και εξαγωγές, έχει διακόψει τη λειτουργία της.

Τέλος παρά το γεγονός ότι η Υπηρεσία Προστασίας Τελωνείων και Συνόρων (Customs and Boarder Protection -CBP), εξακολουθεί να εκτελεί διαδικασίες ελέγχου φορτίων που κατευθύνονται από και προς τις ΗΠΑ, εντούτοις εντοπίζονται σημαντικές καθυστερήσεις στα λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.