Η P&O Ferries επιλέγει το κυπριακό νηολόγιο για τα πλοία της

Η P&O Ferries επιλέγει το κυπριακό νηολόγιο για τα πλοία της

158
Η P&O Ferries επιλέγει το κυπριακό νηολόγιο για τα πλοία της

Η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία P & O Ferries αποφάσισε να εγγράψει στο κυπριακό νηολόγιο ολόκληρο τον στόλο της, ο οποίος σήμερα είναι εγγεγραμμένος στο νηολόγιο του Ην. Βασιλείου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ενόψει της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. τον ερχόμενο Μάρτιο προκειμένου η εταιρεία να «επωφεληθεί» των όποιων φορολογικών ρυθμίσεων ισχύουν για τα νηολόγια των χωρών εντός της Ε.Ε.

Πρόσφατα η P& O Ferries «μετέφερε» στο κυπριακό νηολόγιο δύο πλοία της, τα «Pride of Britain» και «Pride of France», τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια στην πορθμιακή γραμμή μεταξύ του Ντόβερ στο νοτιοανατολικό τμήμα του Ην. Βασιλείου και του Καλαί στη Μάγχη της Γαλλίας.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο λόγος που η P&O Ferries επέλεξε την σημαία της Κύπρου για τα πλοία της είναι επειδή εντάσσεται στην Λευκή Λίστα του Paris MoU και του Tokyo MoU και ως σημαία μέλους της Ε.Ε. εκτιμάται ότι θα συνοδεύεται από ευνοϊκές φορολογικές ρυθμίσεις.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.