Η Λατινική Αμερική στην κορυφή των κινεζικών εξαγωγών χάλυβα

Η Λατινική Αμερική στην κορυφή των κινεζικών εξαγωγών χάλυβα

45
Η Λατινική Αμερική στην κορυφή των κινεζικών εξαγωγών χάλυβα

Οι εξαγωγές χάλυβα της Κίνας διαμορφώθηκαν στους 60,9 εκατ. τόνους το 2018 καταγράφοντας μείωση της τάξης του 10% συγκριτικά με το 2017. Η Λατινική Αμερική απορρόφησε το 11% των συνολικών εξαγωγών κινεζικού χάλυβα αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2017, «υποχρεώνοντας» Νότια Κορέα να υποχωρήσει στη δεύτερη θέση μεταξύ των κορυφαίων εισαγωγέων.

Πιο συγκεκριμένα, η Νότια Κορέα εισήγαγε 6,5 εκατ. τόνους κινεζικού χάλυβα σημειώνοντας μείωση της τάξης του 39%, ενώ το Βιετνάμ αποτέλεσε τον τρίτο κορυφαίο προορισμό για τις εξαγωγές κινεζικού χάλυβα, καθώς εισήγαγε 6,4 εκατ. τόνους καταγράφοντας, επίσης, μείωση 11% συγκριτικά με τις ποσότητες χάλυβα που είχαν εισαχθεί το 2017.

Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία της Λατινοαμερικάνικης Ένωσης Χάλυβα, Alacero, η Λατινική Αμερική αύξησε τις εισαγωγές της σε χάλυβα από την Κίνα το διάστημα Ιουνίου-Νοεμβρίου κατά 28%, παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές χάλυβα από τον ασιατικό γίγαντα προς τον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκαν κατά 5%.

Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.