H MOL επιλέγει την υπηρεσία Fleet Xpress για το σύνολο του στόλου...

H MOL επιλέγει την υπηρεσία Fleet Xpress για το σύνολο του στόλου της

155
H MOL επιλέγει την υπηρεσία Fleet Xpress για το σύνολο του στόλου της

Η Mitsui O.S.K. Lines (MOL), μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες της Ιαπωνίας, πρόκειται να εγκαταστήσει την υπηρεσία Fleet Xpress της Inmarsat, σε όλο το υπόλοιπο του ιδιόκτητου και διαχειριζόμενου στόλου της. Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύεται στη συγκεκριμένη δορυφορική υπηρεσία υψηλών ταχυτήτων από μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες και ενισχύει το πεδίο εφαρμογής του ψηφιακού μετασχηματισμού που σαρώνει το ναυτιλιακό κλάδο.

Η MOL συγκαταλέγεται στις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησαν την υπηρεσία Fleet Xpress, χρησιμοποιώντας την παγκόσμια ευρυζωνική σύνδεση υψηλών ταχυτήτων της Inmarsat στην πλειοψηφία των car carriers της το 2016. Μέχρι σήμερα η εν λόγω υπηρεσία χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 100 πλοία, ενώ η MOL θα εγκαταστήσει τώρα το Fleet Xpress σε ολόκληρο τον υπό διαχείριση και ιδιόκτητο στόλο των πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου, δεξαμενόπλοιων, πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων και πλοίων μεταφοράς LNG της εταιρείας.

Η δέσμευση της MOL για τη χρήση της υπηρεσίας Fleet Xpress στο σύνολο του στόλου της, ευθυγραµµίζεται με τα σχέδια της εταιρείας για την κλιμάκωση των ψηφιακών της δραστηριοτήτων. Η εταιρεία θεωρεί ότι το Internet of Things (IoT) σε συνδυασμό με προηγμένες αναλύσεις δεδομένων, μπορούν να προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες βελτίωσης της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με οδηγό την εγγυημένη και συνεχή συνδεσιμότητα των πλοίων της.

Φωτό: MOL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.