Συμφωνία για την ανανέωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Ιταλία

Συμφωνία για την ανανέωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Ιταλία

69
Συμφωνία για την ανανέωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Ιταλία

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri σε συνεργασία με την επενδυτική τράπεζα Cassa depositi e prestiti (CDP) και την ιταλική εταιρεία Snam προχωρούν προς την υλοποίηση μεσοπρόθεσμων έργων για την περαιτέρω ανάπτυξη και την ανανέωση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην Ιταλία, αλλά και την χρήση καινοτόμων τεχνολογιών στις θαλάσσιες μεταφορές.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία μεταξύ των τριών παραπάνω μερών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

·  Την κατασκευή κατάλληλων υποδομών στα λιμάνια και στις παράκτιες περιοχές της Ιταλίας για τον εφοδιασμό, τη μεταφορά και την χρήση LNG καθώς και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των θαλάσσιων μεταφορών της Ιταλίας και όχι μόνο.

·  Την ανάπτυξη νέων συστημάτων στα πλοία τα οποία θα στηρίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες.

·   Πρωτοβουλίες για την προώθηση της ενεργειακής αποδοτικότητας με επίκεντρο το ναυπηγικό και βιομηχανικό τομέα της Ιταλίας.

Τα Fincantieri και η Snam, η οποία απασχολείται στην κατασκευή υποδομών LNG, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους πρόκειται να ανταλλάξουν τεχνικές γνώσεις, ενώ θα δημιουργήσουν workshops με την οικονομική ενίσχυση της CDP.

Οι παραπάνω ενέργειες αναμένεται να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ιταλίας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ναυτιλίας, σύμφωνα με τον CEO της CDP, κ. Fabrizio Palermo.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.