Ενισχύεται ο στόλος κρουαζιερόπλοιων της Norwegian

Ενισχύεται ο στόλος κρουαζιερόπλοιων της Norwegian

82
Ενισχύεται ο στόλος κρουαζιερόπλοιων της Norwegian

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri υπέγραψαν συμφωνία με την Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. προκειμένου να κατασκευάσει η πρώτη ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο για ένα από τα brand names της δεύτερης, την Regent Seven Seas Cruises.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2023 και η αξία ναυπήγησής του εκτιμάται σε περίπου 474 εκατ. ευρώ. Θα έχει χωρητικότητα 54.000 τόνους και την δυνατότητα να μεταφέρει 750 επιβάτες.

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο θα αποτελέσει το αδελφό πλοίο του «Seven Seas Explorer», το οποίο παραδόθηκε στην Regent Seven Seas Cruises το 2016 και του «Seven Seas Splendor», το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο προς παράδοση το 2020.

Ο κ. Giuseppe Bono, CEO των Fincantieri, αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία μεταξύ των ιταλικών ναυπηγείων με την Norwegian Cruise Line, επισημαίνοντας ότι στην παρούσα φάση στο βιβλίο παραγγελιών των Fincantieri συμπεριλαμβάνονται και 10 υπό ναυπήγηση πλοία για την Norwegian.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.