Η PetroChina εκσυγχρονίζει το λιμάνι Yantai

Η PetroChina εκσυγχρονίζει το λιμάνι Yantai

85
Η PetroChina εκσυγχρονίζει το λιμάνι Yantai

Η Yantai Port Group, διαχειρίστρια εταιρεία λιμένων στην βόρεια Κίνα, υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με θυγατρικές της Petrochina για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου και πετρελαίου στο λιμάνι Yantai, στην ανατολική Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η Yantai Port Group από κοινού με την Kunlun Energy Company Limited θα αναλάβουν την κατασκευή του τερματικού σταθμού LNG, ο οποίος θα περιλαμβάνει μία θέση ελλιμενισμού για πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 266.000 κυβικών μέτρων, καθώς επίσης και δεξαμενές αποθήκευσης LNG. Το κόστος της επένδυσης θα ανέλθει στα $1,031 δις.

Παράλληλα, η Yantai Port αναμένεται να εργαστεί από κοινού με την PetroChina Fuel Oil Company Limited για την υλοποίηση και τη διαχείριση της δεύτερης φάσης του project του τερματικού σταθμού πετρελαίου στο λιμάνι Yantai, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου και αγωγούς μεταφοράς του μαύρου χρυσού, συνολικού προϋπολογισμού $737 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.