Νέας γενιάς επιβατικό αεροσκάφος από τη Ρωσία

Νέας γενιάς επιβατικό αεροσκάφος από τη Ρωσία

309
Νέας γενιάς επιβατικό αεροσκάφος από τη Ρωσία

Την κυριαρχία της αμερικανικής Boeing και της ευρωπαϊκής Airbus, με τα πλέον ευπώλητα αεροσκάφη των οικογενειών τους 737 και Α320, αντιστοίχως, επιχειρεί να τερματίσει η Ρωσία επενδύοντας στο πρόγραμμα κατασκευής του επιβατικού αεροσκάφους, νέας γενιάς, MC-21.

To MC-21, το οποίο κατασκευάζεται από τη ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία Irkut Corporation, θυγατρική της κρατικής United Aircraft Corporation, είναι ένα αεροσκάφος που θα μπορεί να καλύπτει αποστάσεις έως και 6.400 χλμ.

Ωστόσο, η κατασκευή του βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, λόγω της ένταξης της ρωσικής εταιρείας AeroComposit, JSC, που προμηθεύει με απαραίτητα συνθετικά υλικά την εταιρεία κατασκευής του ρωσικού αεροσκάφους, στον κατάλογο των  αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος ρωσικών επιχειρήσεων.

Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων είναι προμηθευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιαπωνία να έχουν σταματήσει να στέλνουν στοιχεία από συνθετικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πτερυγίων του αεροσκάφους στην AeroComposit. Από την United Aircraft Corporation εξετάζεται ως λύση αντί συνθετικών να χρησιμοποιηθούν μεταλλικά στοιχεία, ενώ η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν απειλείται σε καμμία περίπτωση το πρόγραμμα κατασκευής του αεροσκάφους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.